Sziasztok
Az ultrakönnyű-építő versenyre készítettem ezt a kis szerkezetet. Ugyan a versenyre még nem neveztünk elegen, de én azért összedobtam a gépet.
Úgy próbáltam kitalálni az építendő repülőt, hogy csak már meglévő alkatrészeket használjak föl. Ami pedig nem volt otthon, azt Berci haveromtól kunyeráltam, ilyen olcsón még a teszkóban sem lehet vásárolni!

Volt egy régi kis csupaszárnyam, ronda és finom kivitelben. Azt pár óra alatt építettem valamelyik karácsonykor két szaloncukor között. Ennek a 10g-os motorját használtam föl. Sokat agyaltam, hogy ehhez mekkora a max építhető gép, és az egyfedelű 5-600, vagy kétfedelű 400 mm mellett döntöttem.
Azért lett Ultimate, mert Zsopynak már készítettem egyet 1000 mm-es fesztávval, és az marha jól sikerült.
Amiből készült:
-3 mm-es Diego padlóalátét, harmónikába van hajtva, ebből 1 csík bőven elég ehhez a mérethez,
-10g-os 2000 kv-s motor Hobbyking barátunktól,
-10/12A-os szabályzó, még a Bug építéséből maradt,
-kék 9g-os csűrőszervó, de még az 5g-os is sok lenne, Ezt régi gépből bontottam,
-2*3,5g-os magassági-, és oldalkormány, Bercinél hányódott,
-szárnyba raktam 0,5 mm-es szénmerevítést, de csak V alakban, az X már fölösleges,
-zsanérozáshoz celluxot használtam, de csak egy oldalról, mert a duplát nehezebb mozgatni,
-kormányemelőket virág csomagolásához használt átlátszó műanyaglemezből készítettem,
-3ch HK vevőt akartam lecsupaszítva, de épp nem volt szabadon, ezért egy nehéz 8ch vevőt vettem ki a házából,