Kikérjük magunknak mi itt nem öregebbek hanem tapasztaltabbak vagyunk! 
Lelkükn mélyén mind gyerekek vagyunk ! 
Sory, tapasztaltabb. 
T
Az izzítás 1.2-1.5V feszről történik, nem magasabb feszről!
És mekkora max A amit elbírnak ezek a gyertyák? 
THX!
Az amper telyesen gyertya függvénye (függ a gyertya ellenállásától és tápfeszültségtöl) Tehát lehet 1-4A is viszont minden gyártó 1,2-1,5 V gyertyát gyárt ami azt jelenti hogy 1 volt alatt nem izzik eléggé és 1,5V felett fentáll a kiégés veszélye.
Összefoglalva: az izzitó táp feszültsége legyen minimum 1,2 volt és maximum 1,5 V de legyen képes leadni 2-3-4 ampert.
Lehet izzitani 2 V ólom aku cellával is de pörgö motorral ha nem vesszük le idejében az izzitás+a robbanás höenergiája kiégeti a gyertyát.
Nyugodtan lehet használni egy 2V ólom aku cellát is de aránylag hosszú tápvezetékkel.
Kisérlet kérdése, de az ampert be lehet állitani az izzitó kábel hosszával és keresztmetszetével (A kábel ohmikus ellenállása befolyásolja a felvett áramot mint soros ellenállás)
A fent leirtnak a hátránya hogy ahány tipusu gyertya annyi ellenállás érték.
Amikor F1C kategoriában versenyeztem (egy fajta gyertyát használtam) 2 ferónikkel cellával 2,4V vagy 1 ezüst-cink cellával izzitottam (2V ) és a pontos izzitási ampert (hömérsékletet, megypiros izzás)az izzitó kábel hosszával állitottam be.