Szerző Téma: Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!  (Megtekintve 26726 alkalommal)

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
Re:Hogyan kezdjem, egy kezdő kezdő kérdései!
« Válasz #240 Dátum: 2011. Július 26. - 20:24:34 »
Azért majd én is körül nézek...  ;)

Köszönöm!

Az az egy problémám, hogy nem tudom melyik távot érdemes megveni.

Amit a szetthez adnak táv:
http://www.skyartec.com/transmitter.html

Ha esetleg vetnél rá pár pillantást, hogy az jó vagy nem.

Előre is köszönöm.  ;D

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #241 Dátum: 2011. Július 26. - 21:33:35 »
Sajnos nem jö be a megnevezésa e gépeknek, de vannak aránylag olcsó habgépek (elektromotoros) amelyek egy kezdönek megfelelö rádióval vannak ellátva és szimulator program és kábel is van a csomagban. Természetesen ezt a rádiót és modellt ki lehet nöni 1 év alatt, tehát uly befektetés következik de ugyanakkor meg van az elönye hogy olcsó pénzért megtanulsz repülni és ha beleunsz vegy nem tetszik akkor minimális az anyagi veszteség, esetleg el is lehet adni egy más kezdönek vagy megtartani a rádiót egyszerübb gépek vagy teremrepülés céljára. Esetleg lehetne érdeklödni egy modellezö szaküzletben is.

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #242 Dátum: 2011. Július 26. - 22:14:59 »
Nos ez a táv sem olyan rossz egy kezdőnek.

De sajnos ez a hobby nem olcsó. És ha foglalkozol vele igen hamar ki fogod nőlni ezeket az egyszerű dolgokat.
Hogy mire is gondolok? Amikor egy kicsit felbátorodsz akarsz majd egy egyszerű vadászgépet. PL egy F-22-est és ahozmár jól jön egy V-mix. Ebben nincs . Tehát veszel hozzá kb 2000ft-ért egy v-mix elekrtonikát.

A lényege a szájtépésemnek, hogy ha veszel valamit akkor abban legyen benne a fejlődés lehetősége.
Ha meg már külföldről rendelnél nézz szét a Hobbykingen is.
Ott akár 52$ -ért +posta találsz fullos rádiót.  ;)

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #243 Dátum: 2011. Július 28. - 20:16:04 »
De sajnos ez a hobby nem olcsó.

Tudom, hogy nem olcsó hobby.
Csak amíg nem tudom, hogy milyen is addíg nem szeretnék egy vagyont költeni.

Most jelenleg úgy néz ki, hogy azt a cessnat németből behozatom.
Megfogadva sokak tanácsát, amíg nem érzem magam biztosnak addig egy easy start összehozék.

Ezért kellene nekem egy ES-test.
Mert az elektronikát a cessnából akarom átrakni.
Tud nekem valaki olcsón eladót?

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #244 Dátum: 2011. Augusztus 03. - 10:39:48 »
Üdv mindenkinek!

Úgy néz ki, hogy egyenlőre a Cessnát nem tudják nekem elintézni.

Segítséget kérnék abban, hogy távot szeretnék venni.
Olyat, ami később is jó, illetve szimulátorozásra is alkalmas.
Gzax a konfig kapcsán ajánlott egyet.
Az biztosan jó, csak nekem így elsőre drágának tűnik.

Kérdezném, ha egy Styroman féle extra 300-at vennék, azzal jól meg lehet tanulni a repülés alapjait?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #245 Dátum: 2011. Augusztus 03. - 14:20:04 »
A Styro féle EXTRÁK kitűnő gépek  !

De a 300-as nem kifejezetten tréner gépek.
Azzal is kiválóan meg lehet tanulni de egy tréner géppel egyszerűbb a kezdés és nem bosszulja meg ha hibázol. Ha mindenképpen vásárolni akarsz gépet akkor inkább egy Multiplexet vagy  egy Wing Dragont javasolnék. Vagy legalábbis valami hasonlót.

Ha a képre kattintasz átdob Styro oldalára ehez a géphez...  ;)

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #246 Dátum: 2011. Augusztus 03. - 14:22:40 »
Árban sem rossz.

Spectrum DX7

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #247 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 06:24:04 »

Ha mindenképpen vásárolni akarsz gépet akkor inkább egy Multiplexet vagy  egy Wing Dragont javasolnék. Vagy legalábbis valami hasonlót.

Szia!

Én nem feltétlenűl akarok kész gépet vásárolni.
Ha van olyan gép amit kezdőként érdemes építen, akkor megépítem.
Hiszen így belelátnék jobban az RC modellezésbe.

Tudsz ajánlani mit lenne érdemes megépíteni?

Ezt a trénert már néztem én is.

Néztem egy távot:
FlySky FS CT6B 2.4Ghz 6Ch V2

Ez jó lehet nekem első távnak?

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #248 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 16:45:53 »
Nos a táv minden bizonnyal megfele majd a kedő igényeknek. Sőt!

Mint korábban írtam a BlueBaby remek kis kezdő gép, és nagyon egyszerű az építése is mivel nagyon egyszerű és csak pár darabból van.

Spectrum DX7

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #249 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 16:52:19 »
Ment a mail a fiókodba a rajzal. Nyomtasd ki (A4) ragacsold össze celluxal vágd ki és élvezd a BB szabásmintád  ;)

Spectrum DX7

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #250 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 18:27:32 »
Ment a mail a fiókodba a rajzal. Nyomtasd ki (A4) ragacsold össze celluxal vágd ki és élvezd a BB szabásmintád  ;)

Köszönöm a mailt.

Nagyon amatőr vagyok miből kell kivégni?

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #251 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 18:34:23 »
Most egy kicsit belekotyogok :) A rádió vállasztás valóban nem egy egyszerü dolog, ha csak tapogatolozol a modellezézben mint hobby  akkor érdemes egy középkategoriás aránylag olcsó rádióval kezdeni aminek meg vannak a kezdönek megfelelö funkcioi viszont nem nagy anyagi kár ha 1-2 év mulva a szemétdombra kerül (mert ezeket csak aprópánzért lehet használtan eladni). A Modell viszont feltétlenül egy könnyen vezethetö olcsó modell legyen mert minden kezdö sok modellt összetör amire megtanulja a vezetést (sajnos a tapasztalt modellezök is törnek.)
Ha viszont ugy érzed hogy a modellezés a Te hobbyd  és nem fogsz ez pár év alatt beleunni akkor érdemes már kezdetben egy kissé drágább rádióba befektetni, viszont a kezdö modell legyen olcsó és strapabiró.
Nem ismerem a modellezö multadat ezért nem tudom eldönteni hogy az épités vagy az ARF. modell felel meg neked legjobban.
Ha most kezded a modellezést és nincs tapasztalatod az épitésben, eseltleg nem vagy tisztában a modell aerodinamikájával  és a statikus beállitásokkal akkor mindenképp lebeszéllek az épitésröl és, vagy egy ARF. vagy egy használt modell vásárását javasolom. Ha viszont van modellezési tapasztalatod (például szabadonrepülö modell épitése és repitése) akkor mindenképp támogatom az épitést mert lényegesen ölcsobb mint az ARF. és a javitása sem okoz gondot, arról nem is beszélve hogy csodálatos élmény amikor a saját épitésü modell megbizhatóan, nyugodtan, szépen repül.

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #252 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 18:53:49 »
Van itt egy topik; http://borsodircmodell.hu/index.php/topic,572.0.html amit ha elolvasnál és hozzászolnál akkor talán sokkal jobban tudnánk segiteni, illetve tanácsot adni mert lenne egy kis elképzelés a modellezö multadról/tapasztalatodról. Hidd el mindenki örömmel fogja fogadni a bejelentezés és egyáltalán nem leszel kisebb vagy nagyobb fiu a forumtagok szemében  akár 80 éve modellezel vagy csak most fertözött meg a modellezés virussa. Az egész társaság egyformán beteg és még nem találták fel a gyógyszert  ami hatákonyan ki tudna gyógyitani. :)

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #253 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 20:39:47 »
Van itt egy topik; http://borsodircmodell.hu/index.php/topic,572.0.html amit ha elolvasnál és hozzászolnál akkor talán sokkal jobban tudnánk segiteni, illetve tanácsot adni mert lenne egy kis elképzelés a modellezö multadról/tapasztalatodról. Hidd el mindenki örömmel fogja fogadni a bejelentezés és egyáltalán nem leszel kisebb vagy nagyobb fiu a forumtagok szemében  akár 80 éve modellezel vagy csak most fertözött meg a modellezés virussa. Az egész társaság egyformán beteg és még nem találták fel a gyógyszert  ami hatákonyan ki tudna gyógyitani. :)

Szia!

Nekem a modellező multam csak annyi, hogy maketteket raktam össze.
Ilyen modelleket még nem, de mivel szeretem a kihívást, így ezt meg fogom építeni.
Köszi a linket, olvasgatom és ha ott járok, hogy építem akkor biztosan fogok ott is kérdezősködni.

Nem elérhető Attilams

• Midikloriád
  • *
« Válasz #254 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 21:09:02 »

Elnézést kéret a tegező hangnemért!

Előbb válaszoltam vissza mint, ahogy elolvastam a topicot.
A fórumozás terén is kezdő vagyok:-)

Üdv: Attila