Szerző Téma: MK-17 diesel motor  (Megtekintve 22735 alkalommal)

Nem elérhető stanci

• Kamikáze
  • **
    • vz800 Marauder
Re:MK-17 diesel motor
« Válasz #90 Dátum: 2012. Március 06. - 12:45:39 »
Van jutubon egy jó kis robbantott animáció:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q-sEW5EfZn8[/youtube]

Az enyém is nyúlósan forgott az elején, de én nem szedtem szét.
A keverék mosta ki.. :)

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #91 Dátum: 2012. Március 06. - 14:37:38 »
Köszönöm. Kár a lényeg alig látszik. A motor szétszedése nem egy nagy kaland,csak a főtengely kiszedésével van gond.Ezt nem is piszkálom,mert valoszinüleg egy önzáró kup fogja a légcsavarnál amit csak ütögetéssel lehet el inditani.Ami biztos halál. :'(

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #92 Dátum: 2012. Március 06. - 20:26:36 »
Üdv.

Még nem. Ki kell oldani belőle a konzerváló zsirt,de ehhez szét kell szedni atomjaira. A főtengely nem pörőg hanem nyulósan forog /benne van a csapágyban a zsir/.
Most már bocsáss meg hogy ellent mondok de egy motor szétszedése csupán a tisztitás miatt a legnagyobb idiotizmus amiröl hallottam. Egy motort csak végszükség esetében bontunk meg, bejáratás után minden alkatrész szépen összekopik, bontás-szerelés után tized-század mm eltérés lessz az összekopástól ami ujra össze kell kopjon és az eredmény megfelel egy 10-10 üzemórának mint kopás.
Kérlek ne haragudj, nem akartalak bántani de ha lehetöségem lenne mindenkit felpofoznék aki a motor szétszedését (szétbarmolás) javasolja a netten. >:(

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #93 Dátum: 2012. Március 06. - 20:28:08 »
Aki egy motort ok nélkül szétszed az más aljasságra is képes

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #94 Dátum: 2012. Március 06. - 21:08:17 »
Üdv.

Előszőr is senkinek nem javasoltam a motorszétszedését!!
Másodszor ez a motor 0.0 üzem órás és gyárilag lekonzervált (orosz)! Sajnos nem fotoztam le de a dugatyun 2mm zsir tömb volt a forgantyus ház meggyakorlatilag feltöltve. Igy szerintem igen csak bajosan inditható,ha mégis beindul a maradék zsir tuti ráég a dugóra és a hengerfalára.Használt,bejáratott motort én sem szedek szét nincs értelme,és teljesen igazad van a kopásban.

UI: A honvédségnél javitó bázison szolgáltam,igy van némi tapasztalatom az orosz-szovjet alkatrész tartositásról.Ezer évre rakják el.Csak használni,beépiteni ne keljen utána!

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #95 Dátum: 2012. Március 07. - 20:58:24 »
Igen, konzervált, nem bejáratott motornál elfogadható a szétszedés de nem szükséges. Egy benzin vagy pertoleum fürdö eléggé kimossa a zsirt. A reaégéstöl nem kell félni mert az öngyuladásos motor üzemanyaga a petroleum mellett etilétert is tartalmaz amelly nagyon erös oldószer és a petroleum sem kismiska ha melegen kell zsirt oldani. Tehát nem fog reaégni a konzerváló zsir. Az izzosoknál viszont igaz amit irtál mert az alkohol nem oldja a zsirt tehát a konzerváló zsir valóban reaéghet a dugattyura.

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #96 Dátum: 2012. Március 07. - 22:24:33 »
Akkor szerintem ezt megbeszéltük. A beüzemelésről befogok számolni. És ha minden jól alakul az idén lesz egy szép old timer gép is hozzá.

Nem elérhető Graphx-34

• Kamikáze
  • **
  • 06-20-388-99-02
    • Nyíregyházi Modellező Egyesület
« Válasz #97 Dátum: 2012. Március 08. - 04:48:25 »
Szia!

A motor szétszedéséről nem teljesen aljasság..... :D ;)
Ha szakértő kezek szedik, szét nem lehet semmi gond, de a főtengelyig nem kell bontani.
Mi annak idején az új egyedileg készített versenymotorokat / F2c kat -ha emlékszik rá még valaki/ is szétszedtük, átmostuk.
Gyártás és összeszerelés során maradhat benne forgács ,apró fémszilánk stb.ami volt is.
És használat alatt is rendszeresen kellet bontani , mert a ricinus égése során keletkező korom rárakódik a dugattyú tetejére és oldalára .
Ezt el kell távolítani időnként.
A szintetikus olajok nem annyira kormolnak, de..
A konzerváló zsírt egy kis nitró higitós fürdő leviszi , benzin petró csak lassan oldja fel a zsírt.
Valamint a ricinusos üzemanyagtól beszáradt motorok is kitakaríthatóak,életre kelthetők ezzel  módszerrel.
Téli konzerválás előtt is ajánlatos elvégezni / szétszedés nélküli ninróhigitós átmosás/ ,
utánna egy After run-os vagy műszerolajos kenéssel leolajozni.
Ha szétszedéskor megjelöli az ember az alkatrészeket milyen irányba voltak beszerelve , nem okoz teljesítmény csökkenést.
Ezt garantálhatom,nemegyszer megtörtént -mivel mérhető eredményekkel versenyeztünk -  és ugyanazt a teljesítményt adták a motorok szétszedés után is.
Ma megint jót repítettünk, megtanultam lezuhanni.))

Nem elérhető Péter

• Jedi mester
« Válasz #98 Dátum: 2012. Március 08. - 21:41:03 »
Szia!

A motor szétszedéséről nem teljesen aljasság..... :D ;)
Ha szakértő kezek szedik, szét nem
lehet semmi gond, de a főtengelyig nem kell bontani.
Mi annak idején az új egyedileg készített versenymotorokat / F2c kat -ha emlékszik rá még valaki/ is szétszedtük, átmostuk.
Gyártás és összeszerelés során maradhat benne forgács ,apró fémszilánk stb.ami volt is.
És használat alatt is rendszeresen kellet bontani , mert a ricinus égése során keletkező korom rárakódik a dugattyú tetejére és oldalára .
Ezt el kell távolítani időnként.
A szintetikus olajok nem annyira kormolnak, de..
A konzerváló zsírt egy kis nitró higitós fürdő leviszi , benzin petró csak lassan oldja fel a zsírt.
Valamint a ricinusos üzemanyagtól beszáradt motorok is kitakaríthatóak,életre kelthetők ezzel  módszerrel.
Téli konzerválás előtt is ajánlatos elvégezni / szétszedés nélküli ninróhigitós átmosás/ ,
utánna egy After run-os vagy műszerolajos kenéssel leolajozni.
Ha szétszedéskor megjelöli az ember az alkatrészeket milyen irányba voltak beszerelve , nem okoz teljesítmény csökkenést.
Ezt garantálhatom,nemegyszer megtörtént -mivel mérhető eredményekkel versenyeztünk -  és ugyanazt a teljesítményt adták a motorok szétszedés után is.

Tudomde A fiatal/kiskoru modellezök nem éppen szakemberek viszont nagyon várják az ürugyet a motor szétszedésére (gyerkkori tapasztalat) és ezt szeretném mindenképp megakadályozni habár mindenki arra b....sza el a pénzét amire akarja.

Nem elérhető stanci

• Kamikáze
  • **
    • vz800 Marauder
« Válasz #99 Dátum: 2012. Május 15. - 09:42:18 »
 Egy angol nyelvű cikk: http://modelenginenews.org/cardfile/mk17.html
(Valaki esetleg lefordíthatná - a gugli fordítója nem az igazi..:)).

Nem elérhető stanci

• Kamikáze
  • **
    • vz800 Marauder
« Válasz #100 Dátum: 2012. Május 18. - 07:19:46 »
 Újabb alkalmazási példa, gefreiter kolléga találta: :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8K-FI7ihRWk[/youtube]

Nem elérhető skeleton

• Kamikáze
  • **
« Válasz #101 Dátum: 2012. Május 18. - 19:51:06 »
Üdv.

Szép gép,csak a gépfelvétel verte ki a biztositékot nálam!! :o :o :o

Nem elérhető gzax

• Jedi Mester Moderátor
  • Jedi mester
  • Noszmüller Gábor Madocsa & Paks ;-)
« Válasz #102 Dátum: 2012. Május 18. - 20:20:10 »
Ja Ja !!!
Szerencsére többször is megismételték a vágást, hogy jól rögződjön a negatív példa !

Üdv:Noszmüller  Gábor  +36 20/345-10-74
Spectrum DX7

Nem elérhető stanci

• Kamikáze
  • **
    • vz800 Marauder
« Válasz #103 Dátum: 2012. November 08. - 11:14:22 »

Még egy rc repülő MK-17 motorral, nem túl jó minőségű videók, de azért érdekes lehet.. :)

A gép
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yS5M6IGJfVo&feature=relmfu[/youtube]

És a reptetés:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5wTSbywopFI[/youtube]

Nem elérhető BK_Attis

• Lakhely: Sajóörös
  • Jedi Mesterek Mestere
  • Jedi mester
  • Élni, Élni hagyni és embernek maradni!
    • Flying Angel
« Válasz #104 Dátum: 2012. November 08. - 15:14:29 »
Szerintem a maga idejében ez volt a tuti motor! ;)
Végcél a kék ég vagy? 2,4Ghz/2,4Ghz
Üdv: Krajcz Attila
0670/325-6476
borsodircmodell.info@gmail.com