Nos, csapágyak.
Én a Traxxas Slash 2WD-ből indulok ki, mert ugye Nekem az van. Az egész jármű csak egyféle (!) csapággyal van szerelve. Egész pontosan az 5x11x4-es (Tamiya) méretűvel.
Ezek vannak a kerékagyakban, az áttételházban, de még a kupplungnál is.
Az első képen balra látható az 5x11x4-es Tamiya csapágy, mellette az általam csapágyboltban talált legközelebbi rokona, az 5x11x5-ös. Látható, hogy 1mm-el magasabb.
Viszont vettem belőle (valami 200-Ft /db volt) , mert némely Tamiya autó "elbírja" a kerékagynál ,és a Slashhez is jó, a kupplunghoz (nem kell előfeszíteni a kupplungrúgót annyira).

Vizeskedéshez a Tamyia autókhoz adott perselyeket ajánlanám. Az egyszerűbb On-Road kocsikhoz a Tamiya teflonos siklócsapágyakat ad. Ezek tényleg csak arra várnak, hogy az ember kicserélje golyósra.

Maximum a Slash kerékagyába jó, mert nem bírja jól a magasabb fordulatszámokat.
Nézzétek meg, hogy mi történt egy ilyen csapággyal, miután egy TT-01 kardánját tartotta (9.5T-s EzRun szettel

)
A Tamyia a komolyabb autóihoz (High-Liftek, Pajero) sem ad golyóscsapágyat (

), de már nem is a tefloncsapággyal hülyítik az embereket.
A legjobb dolog van ezekben az építőkészletekben; a bronzpersely. Méreteiben tökéletesen megegyezik a Traxxas/Tamiya csapágyakkal, jó siklási tulajdonságai vannak (kenni nem szabad, mert a zsír összegyűjti a port, és csiszolómasszaként viselkedik).

Ezekkel felszerelt autót tényleg lehet slaggal mosni! Nekem egy fél évet üzemeltek a DF-02-ben (szinte minden hétvégén volt csapatás), utána már lehetett érezni a kerekeken a kottyanást.