Szerző Téma: TRAXXAS Slash 4x4  (Megtekintve 53067 alkalommal)

track

• Vendég
Re:TRAXXAS Slash 4x4
« Válasz #240 Dátum: 2010. November 21. - 21:26:17 »
ismerős....  ;D valami bronperselyt rebesgetnek, de én nemtom... hasonló a szitu nálam is... csak a végén én slaggal kimostam,h ne száradjon rá a sár, aztán állt egy napot  :'(

Nem elérhető BaluGTV

• Jedi mester
  • Lakóhely:Eger
« Válasz #241 Dátum: 2010. November 21. - 21:52:42 »
...csapágyboltba bemész, megmondod,h milyen méretű csapágy kell, és pár száz forintért adnak, vagy hoznak!

Nos, ezzel van egy kis probléma. A Slash csapágyai megegyeznek a Tamiya alapcsapágyakkal. Ezek az ökör japánok meg olyan méretűre csinálták, hogy ne egyezzen meg kereskedelmi forgalomban kapható csapággyal.

Lejártam Eger összes csapágyboltját, Gyöngyösön az SKF-et, meg csomó kis szerelvényboltot.
Van nagyon hasonló csapágy, de az 1mm-el szélesebb.  :(

A leggyorsabb megoldás: Tamiya TT-01 csapágykészlete a Modellzónán (igaz, ez fém porvédős):

http://modellzona.com/termek/tamiya-53497-tt01-golyoscsapagysatz_3189

A legolcsóbb viszont ez (db/ár arányban) :

http://cgi.ebay.com/Bearing-TAMIYA-TOYOTA-HILUX-TUNDRA-FORD-F-350-/370457164127?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item5640f7b95f

33 db van benne a nekünk kellő csapágyból  ;)

Ebből azt hiszem, hogy kijön pár szett Slash  ;D ;D ;D

70-381-95-97

Nem elérhető BaluGTV

• Jedi mester
« Válasz #242 Dátum: 2010. November 21. - 22:02:18 »
Holnap + csinálok egy tanulmányt a teflon és bronzperselyekről.
70-381-95-97

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #243 Dátum: 2010. November 21. - 22:12:30 »
megvárom azt a tanulmányt! :)

+ körbetelefonálok azért a helyi csapágyboltokba, aztán meglátjuk.
Traxxas Slash 4x4 VXL - Jerry Whelchel edition

track

• Vendég
« Válasz #244 Dátum: 2010. November 21. - 22:30:16 »
Perselyest várom énis !

Nem elérhető BaluGTV

• Jedi mester
« Válasz #245 Dátum: 2010. November 22. - 07:37:57 »
Nos, csapágyak.

Én a Traxxas Slash 2WD-ből indulok ki, mert ugye Nekem az van. Az egész jármű csak egyféle (!) csapággyal van szerelve. Egész pontosan az 5x11x4-es (Tamiya) méretűvel.
Ezek vannak a kerékagyakban, az áttételházban, de még a kupplungnál is.

Az első képen balra látható az 5x11x4-es Tamiya csapágy, mellette az általam csapágyboltban talált legközelebbi rokona, az 5x11x5-ös. Látható, hogy 1mm-el magasabb.
Viszont vettem belőle (valami 200-Ft /db volt) , mert némely Tamiya autó "elbírja" a kerékagynál ,és a Slashhez is jó, a kupplunghoz (nem kell előfeszíteni a kupplungrúgót annyira).

Vizeskedéshez a Tamyia autókhoz adott perselyeket ajánlanám. Az egyszerűbb On-Road kocsikhoz a Tamiya teflonos siklócsapágyakat ad. Ezek tényleg csak arra várnak, hogy az ember kicserélje golyósra.

Maximum a Slash kerékagyába jó, mert nem bírja jól a magasabb fordulatszámokat.
Nézzétek meg, hogy mi történt egy ilyen csapággyal, miután egy TT-01 kardánját tartotta (9.5T-s EzRun szettel ;D)

A Tamyia a komolyabb autóihoz (High-Liftek, Pajero) sem ad golyóscsapágyat ( :(), de már nem is a tefloncsapággyal hülyítik az embereket.
A legjobb dolog van ezekben az építőkészletekben; a bronzpersely. Méreteiben tökéletesen megegyezik a Traxxas/Tamiya csapágyakkal, jó siklási tulajdonságai vannak (kenni nem szabad, mert a zsír összegyűjti a port, és csiszolómasszaként viselkedik).

Ezekkel felszerelt autót tényleg lehet slaggal mosni! Nekem egy fél évet üzemeltek a DF-02-ben (szinte minden hétvégén volt csapatás), utána már lehetett érezni a kerekeken a kottyanást.

70-381-95-97

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #246 Dátum: 2010. November 22. - 08:24:38 »
szia Balu!

Köszi a képes leírást, nagyon informatívra sikeredett, nekem sok újat mondott, pl nem tudtam sem a műanyagos, sem a bronzpersely létezéséről eddig. :)

A Slash 4x4-ben 16 db csapágy van (ha jól számoltam) és vagy 5-6 különböző méret (ebből a szempontból is macerásabb, mint egy 2wd, már látom).

Full ball bearing set for the Traxxas Slash 4x4.
Includes:
6 X (5x11x4)
5 X (10x15x4)
4 X (5x8x2,5)
2 X (8x16x5)
2 X (6x12x4)
1 X (12x18x4) - nálam ez szállt el! , legdrágább a slash csapágyai közül :(

Kerámia csapágy is érdekes lehet:
http://www.acerracing.com/ball_bearings/TRAXXAS_SLASH_4x4_Ceramic_Bearing_Kit-1246-11.html

Ahogy néztem külföldi fórumokat, sokan tapasztaltak slash 4x4-nél csapágy gondokat és azt írják célszerű mindet lecserélni (előbb-utóbb) valami spécibbre, tartósabbra.

Én is ezt tervezem veszek valami drágább szettet majd, aminek az ellenállása is kisebb, így elvileg az akksi is tovább bírja majd a kisebb ellenállás miatt, elvileg.

Nem elérhető BaluGTV

• Jedi mester
« Válasz #247 Dátum: 2010. November 22. - 08:36:20 »
Remélem kaphatóak ezek a méretek a csapágyboltban.  ;)
70-381-95-97

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
  • Budapest M5-M0 KÖRNYÉKE
« Válasz #248 Dátum: 2010. November 22. - 09:45:25 »
szia Balu!

Köszi a képes leírást, nagyon informatívra sikeredett, nekem sok újat mondott, pl nem tudtam sem a műanyagos, sem a bronzpersely létezéséről eddig. :)

A Slash 4x4-ben 16 db csapágy van (ha jól számoltam) és vagy 5-6 különböző méret (ebből a szempontból is macerásabb, mint egy 2wd, már látom).

Full ball bearing set for the Traxxas Slash 4x4.
Includes:
6 X (5x11x4)
5 X (10x15x4)
4 X (5x8x2,5)
2 X (8x16x5)
2 X (6x12x4)
1 X (12x18x4) - nálam ez szállt el! , legdrágább a slash csapágyai közül :(

Kerámia csapágy is érdekes lehet:
http://www.acerracing.com/ball_bearings/TRAXXAS_SLASH_4x4_Ceramic_Bearing_Kit-1246-11.html

Ahogy néztem külföldi fórumokat, sokan tapasztaltak slash 4x4-nél csapágy gondokat és azt írják célszerű mindet lecserélni (előbb-utóbb) valami spécibbre, tartósabbra.

Én is ezt tervezem veszek valami drágább szettet majd, aminek az ellenállása is kisebb, így elvileg az akksi is tovább bírja majd a kisebb ellenállás miatt, elvileg.

Hát kb 5-6e ft a csapágykészlet

http://cgi.ebay.com/Pro-Series-Bearing-Kit-TFE-Traxxas-SLASH-4x4-/370458915627?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item564112732b

Itthon a modellfutárnál darabonként is kapható, ha a csapágybolt nem tud ilyen méretet. Valaki a nagyfórumon is árul csapágykészletet, ha jól emlékszem.

A modellfutárral pldul jó tepasztalatom volt, ha megrendeltem valamit reggel, másnap hozta a futár. Igaz egy csapágyért nem fizetném ki a futárköltséget, mert úgy nagyon drága lenne.

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #249 Dátum: 2010. November 22. - 10:12:14 »
Amcsiban jó árak vannak, csak félek a First Class féle küldési módtól.
Abban nincs sem nyomkövetés, sem biztosítás, semmi úgy tudom.
Ami meg már tartalmazza ezeket szolgáltatás, 5x drágább az +3-4 ezer Ft szállítási ktg. kis csomagnál :(

Rendelt már valaki egyébként Amcsiból valamit? Ha igen, milyen kondíciókkal és mik a tapasztalatai?

Én eddig Németből a HobbyKingtől rendeltem csak, az korrekt volt, csak azon ment az izgulás, hogy minden akksi jó legyen, mert írták itt-ott, hogy 10-ből 1-2 ált szar, de szerencsémre mind jó lett, leszámítva, hogy a 3 cellás nem fér bele a tokba, de az én figyelmetlenségem is.

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #250 Dátum: 2010. November 22. - 12:13:00 »
Amcsiban jó árak vannak, csak félek a First Class féle küldési módtól.
Abban nincs sem nyomkövetés, sem biztosítás, semmi úgy tudom.
Ami meg már tartalmazza ezeket szolgáltatás, 5x drágább az +3-4 ezer Ft szállítási ktg. kis csomagnál :(

Rendelt már valaki egyébként Amcsiból valamit? Ha igen, milyen kondíciókkal és mik a tapasztalatai?

Én eddig Németből a HobbyKingtől rendeltem csak, az korrekt volt, csak azon ment az izgulás, hogy minden akksi jó legyen, mert írták itt-ott, hogy 10-ből 1-2 ált szar, de szerencsémre mind jó lett, leszámítva, hogy a 3 cellás nem fér bele a tokba, de az én figyelmetlenségem is.

Számomra is aggályos volt ez az amcsi försztklassz.. de pár dolgot rendeltem már a Slash-hez így és gond nélkül és jóval hamarabb megérkeztek mint a HK-s cuccaim a repcsikhez. Annyi, hogy a postás srácot megkértem, hogy ha nem fér a ládába óvatosan ejtse be a kerítésen belülre.. ne vigye vissza a postára :-D 

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #251 Dátum: 2010. November 22. - 12:33:48 »
megnyugtató, mert úgy néz ki külföldi rendelés lesz belőle.

E-mail-es ajánlat kérésre egyik pécsi csapágybolt sem válaszolt, telefonon is csak egyet értem el, ebből
http://csapagybolt.uw.hu/ - itt csak a 12x18x4-es 3700/db és rendelésre hozzák.

Egy Pesti cég 12.000Ft-os ajánlatot mondott a összes fajta csapágyra 1-1db-ra azaz 6db-ra.

Nincs más út, mint a First class mail tesztelése. :(

Nem elérhető Pintyoke

• Jedi moderátor
  • Jedi mester
« Válasz #252 Dátum: 2010. November 22. - 15:24:30 »
megnyugtató, mert úgy néz ki külföldi rendelés lesz belőle.

E-mail-es ajánlat kérésre egyik pécsi csapágybolt sem válaszolt, telefonon is csak egyet értem el, ebből
http://csapagybolt.uw.hu/ - itt csak a 12x18x4-es 3700/db és rendelésre hozzák.

Egy Pesti cég 12.000Ft-os ajánlatot mondott a összes fajta csapágyra 1-1db-ra azaz 6db-ra.

Nincs más út, mint a First class mail tesztelése. :(

szerintem többen is teszteltük már.... rendeld meg nyugodtan... vagy a másik modellezős fórum.

Nem elérhető ToTo1981

• Kamikáze
  • **
« Válasz #253 Dátum: 2010. November 22. - 19:25:01 »
nem találtam visszább sem, de már mind1, mert megrendeltem, úgyhogy várom a csomagot :)

track

• Vendég
« Válasz #254 Dátum: 2010. November 22. - 19:36:05 »
nah... megrendeltem ezteteeee :

Hanyadik ais van ma ?! 3 ? :D Itten van! Hozta a barátunk, a postás :D 6nap... lassulnak a fiúk :D