Mar az elejen problemaba utkoztem. Mar rengeteg papirszemetet legyartottam egy masik gep tervrajzat probalva A4-es lapokra bontani.
Sehogyan sem akartak egymashoz passzolni a lapok. Gondoltam rossz a darabolo program, de az jo. Esetleg en vagyok bena. De mikor csak ket lapot probaltam egymashoz illeszteni a hosszabbik oldaluk menten es ugy sem passzolt, kiderult hogy a nyomtato a ludas.
Szoval nem is probaltam egybeilleszteni az egeszet. A legnagyobb alkatreszek 3 lapra, nehany 2 lapra, a legtobb pedig 1 lapra fer ki.
A lapok rovidebb oldalan nem okozott gondot az illesztes, ugy nez ki, hogy csak hossziranyban torzit a nyomtatom.
Az eredeti darabolason vannak ugy elhelyezve alkatreszek, hogy ketto vagy negy lapon van, mikozben egy lapra is rafer. Ezeket en egy lapra nyomtatgattam.
A szarny boritasa a legnagyobb, eredetileg negy lapos, de a hajtasra szimmetrikus ezert csak a fele lett kinyomtatva.
Nyomtatas es ragasztas utan szepen kivagdostam oket, mar-mar szabonak erezven magam a rengeteg szabasminta kozott.
Az elejen meg atrajzoltam a mintat a lapokra, ami a torzs komplex formaja miat valoszinu erdemes is. De a penge olyan jol viszi az anyogot, hogy a vegefele mar annyira bator voltam, hogy kozvetlen a szabasminta menten vagtam korbe. A szabasmintat vekony maszkoloszalaggal, miutan elfogyott, gagyi szigszalaggal nehany helyen togzitettem, hogy el ne csusszon.