Egy adag fa meg pár alkatrész "frissen a futártól"... 2020-ban még egy kicsit olcsóbban hozzá lehetett jutni ezekhez (ami a balsát illeti).
Végülis nem volt olyan nagy az anyagszükséglete a projektnek, kb. így alakult:
5 x Balsalap 3mm
2 x Balsalap 2mm
10 x Balsalap 1,5mm
1 x Balsalap 6mm
1 x Balsalap 20mm
2 x Rétegelt lemez 3mm (300x500)
8 x Fenyőléc 3x5mm
2 x Fenyőléc 3x4mm
(A képek sajnos nem lettek top minőségűek)

A szárny építésével kezdődött a projekt.
A tőbordák 3mm rétegeltből, a többi borda 3mm balsából készült.
A sablonokat stift ragasztóval felraragsztottam, majd jöhetett a vágás, csiszolás, reszelés (a tartó lécek helyeinek kialakításához).

A bordák elkészítése után jöhetett az összeépítés... a főtartókat lefogattam hulladék rétegelttel.

'

Itt egy kicsit vakarásznom kellett a fejem... ahogy látszik, a főtartó az első bordánál a hurhossz második felére esik, míg az utolsónál, inkább az elejére. Ami miatt egy picit' meg volt csavarodva az egész szárnyprofil.

Már nem emlékszem miért, de végülis arra a következtetésre jutottam, hogyha egy fenyőléccel megtámasztom a bordák végeit, akkor pont jó lesz a csavarodás (azaz nem lesz csavarodás, vagy egy nagyon pici pozitív csavarás lesz a végek felé... már nem emlékszem).

A tőbordákat pontos és egyforma állásszögéhez, csináltam "sablont", egy kis hulladékból.

A pandémia elején készült a kép, ez volt a "munkahelyem", a céges PC-vel

Pont elfért a konyhaasztalon a két szárnyfél.

A főtartók fészkét utólag alakítottam ki. Hogy miért? Passz... jó ötletnek tűnt. De végülis nem volt vele gond, a fúró és a tűreszelő mindent megoldott. Illetve így nem kellett külön "alkatérszként" kezelni a bordák főtartó előtti és utáni részét az összeállítás során.

Főtartó próba. Végülis 1db 3 mm-es rétegeltből készítettem el, remélem elég lesz.

Az első 3 borda között ledobozoltam a főtartó, illetve felkerültek a belépőélek is.

Gyorsan le is chekoltam, a konklúzió valami ilyesmi volt: "Jó lesz"

Holnap folyt. köv...
Ui.:
Hetek óta tervezem megosztani ezt a projektet, nem gondoltam, hogy mire erőt veszek magamon
pályázó is leszek